Wat kost kinderopvang?

In onderstaande tabel staan de uurtarieven voor de kinderdagverblijven van Kinder Opvang Parkstad en de kinderopvangtoeslag 2022.
Onze afdeling Planning & Plaatsing maakt u graag vrijblijvend een persoonlijke kostenberekening. Dan weet u precies wat de opvang in uw geval kost. Ook verzorgen wij kosteloos de belastingaanvraag voor u.

Bij het afsluiten van een contract met Kinder Opvang Parkstad zijn de Algemene voorwaarden van de Brancheorganisatie Kinderopvang van toepassing.

Soort opvang
Maximale toeslag
Uurtarief 2022
Hele dag
€8,50
€8,70
Halve dag of vervroegd
€8,50
€8,70
Flexibel
€8,50
€10,91
Zorgtarief
€8,50
€9,28

NB: alle tarieven gelden behoudens parlementaire wijzigingen.
Hoewel deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Kinderopvang Parkstad niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hier aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze site kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Kinderopvang Parkstad raadt u aan om, voordat u handelt op basis van de geboden informatie, deze eerst te verifiëren bij de aanbieder en naar de van toepassing zijn de voorwaarden te vragen.

Wat kost peuteropvang?

Als u niet werkt of studeert, dan betaalt u een inkomensafhankelijke ouderbijdrage (zie onderstaande tabel). Bent u wel werkend of studerend, dan betaalt u het speciale peutertarief, waarover kinderopvangtoeslag aangevraagd kan worden via belastingdienst toeslagen. Zo wordt kinderopvang heel aantrekkelijk. Zeker als u weet dat we ons richten op taalstimulering. Voor nadere informatie kunt contact opnemen met Kinder Opvang Parkstad: 045-5426688. Vraag de vrijblijvende berekening aan!

Bij peuteropvang in de gemeente Kerkrade zijn er 2 soorten tarieven:

  1. Tarief voor kinderen met recht op kinderopvangtoeslag is in 2022 € 8,70 bruto per uur
    NB: het jaarbedrag wordt over 12 maanden in rekening gebracht.
  2. Tarief voor de overige kinderen (zie onderstaand). Dit bedrag wordt 12 maanden in rekening gebracht.
Gezamenlijk belastbaar jaarinkomen
Uurtarieven 2022
0 - 20584
€0,34
20585 - 31648
€0,43
31649 - 43550
€0,92
43551 - 59235
€1,44
59236 - 85146
€2,50
85147 - 117989
€4,24
> 117990
€5,64

Bij peuteropvang in de gemeente Langraaf zijn er ook 2 soorten tarieven:

  1. Tarief voor kinderen met recht op kinderopvangtoeslag: dit tarief is in 2022 € 8,70 bruto per uur
    NB: het jaarbedrag wordt over 12 maanden in rekening gebracht
  2. Tarief voor de overige kinderen (zie tabel Kerkrade). Dit bedrag wordt 12 maanden in rekening gebracht.

* Uitgangspunt voor het tabelinkomen is het belastbaar inkomen van beide ouders/verzorgers. Het tabelinkomen wordt vastgesteld op basis van de volgende onderdelen van het salaris (gemiddelde van 3 recente loonstroken): brutoloon, overuren en toeslagen, en andere belaste inkomsten(o.a. werkgeversdeel ziekenfondspremie), verminderd met de betaalde premies voor WW, WAO en pensioen. Bovendien wordt er een opslag van 8 % gehanteerd i.v.m. de (opbouw van) vakantietoeslag. Wanneer alleen gegevens uit eerdere periodes beschikbaar zijn, wordt een opslagfactor gehanteerd.

Hoewel deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Kinder Opvang Parkstad niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hier aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze site kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Kinderopvang Parkstad raadt u aan om, voordat u handelt op basis van de geboden informatie, deze eerst te verifiëren bij de aanbieder en naar de van toepassing zijnde voorwaarden te vragen.

Wat kost buitenschoolse opvang?

In onderstaande tabel staan de uurtarieven voor de buitenschoolse opvang van Kinder Opvang Parkstad en de kinderopvangtoeslag 2022.
Onze afdeling Planning & Plaatsing maakt u graag vrijblijvend een persoonlijke kostenberekening. Dan weet u precies wat de opvang in uw geval kost. Ook verzorgen wij kosteloos de belastingaanvraag voor u.

Bij het afsluiten van een contract met Kinderopvang Parkstad zijn de Algemene voorwaarden van de Brancheorganisatie Kinderopvang van toepassing.

Soort opvang
Maximale toeslag
Uurtarief 2022
Naschoolse inclusief vakantie
€7,31
€7,63
Naschoolse en vakantie
€7,31
€7,63
Voorschoolse
€7,31
€7,63
Flexibel
€7,31
€10,27
Zorgtarief
€7,31
€8,18

NB: alle tarieven gelden behoudens parlementaire wijzigingen.
Hoewel deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Kinderopvang Parkstad niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hier aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze site kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Kinderopvang Parkstad raadt u aan om, voordat u handelt op basis van de geboden informatie, deze eerst te verifiëren bij de aanbieder en naar de van toepassing zijnde voorwaarden te vragen.

Rekentool

Met onderstaande rekentool kunt u de kosten voor kinderopvang berekenen. Wilt u na het invullen van de rekenmodule toch eerst een berekening van de afdeling planning & plaatsing voordat u gaat inschrijven, dan kan dat natuurlijk ook.

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....


meer informatie


Advies op maat

Onze afdeling planning & plaatsing helpt u graag verder met advies op maat. Schroom niet om contact op te nemen om de opvang te kiezen die bij u en uw gezin past.

Maak een afspraak

Informatiepakket

Alle informatie over vestigingen en kosten vindt u op onze website. We hebben het originele informatiepakket daarom verwijderd van de website.