Altijd een vertrouwd gezicht“Na 29 jaar werk ik nog steeds met veel liefde en plezier bij Kinderopvang Parkstad.
Momenteel ben ik werkzaam bij peuteropvang De Schakel. Naar de basisschool gaan is een grote stap.

Peuters begeleiden op weg naar dat moment is de leukste uitdaging die er is. Wij bereiden ze daar goed op voor en zorgen dat onze kennis en kunde altijd bijgewerkt is.”

“Een ander belangrijk aspect vind ik de communicatie tussen ons als team en de ouders, en de betrokkenheid die we samen hebben in de ontwikkeling van de peuters.
Het moet niet alleen goed voelen voor de kinderen, ook de ouders moeten zich comfortabel voelen bij ons werk.”Marjon Schroder Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Samen spelen
Op de grond spelen en ervaren
Samen boekjes lezen in de gezellige leeshoek
We maken kennis met Snuf het konijn
We kijken naar Snuf die op ontdekking gaat
Met verschillende soorten bonen kun je ook leuk spelen!
Oh wat leuk, we kunnen binnen met zand spelen.
Liedjes zingen

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Seringenstraat 20
6466 XL Kerkrade

Meer info over de peuteropvang De Schakel

  • Gevestigd in een aparte vleugel van basisschool de Schakel te Kerkrade-West
  • Schakel 1: Geopend op ma, di, wo, do van 8.30-11.40 uur en van 12.15-15.15 uur
  • Schakel 2: Elke dag geopend van 8.30-11.40 uur
  • Gesloten tijdens erkende feestdagen

Ontwikkelingsgerichte opvang met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)
Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn en bij ‘ de-grote-mensen-wereld’ horen. Dat is hun motief om te leren.

Met de ontwikkelingsgerichte Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) methodiek Speelplezier is er voor de kinderen bijzonder veel aandacht voor de taalontwikkeling. Een rollenspel, gesprekjes voeren, vragen stellen: het daagt uw kind uit om te praten en nieuwe woorden te leren. De locatie biedt themahoeken waar uw kind ongestoord kan spelen. De pedagogisch medewerkers begeleiden uw kind in het spel, zonder daarin te sturen.

De 2 jarigen worden voorbereid op de Voor- en Vroegschoolse Educatie. Uw kind komt twee dagdelen per week van 3 uur in een peutergroep als het twee jaar is. Vanaf 2,5 jaar kan uw kind, mits er plaats is, vier dagdelen per week komen.

Contact met u
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar u wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema wordt een korte bijeenkomst gepland, waarin we samen de materialen die bij een thema horen bekijken en bespreken zodat u er thuis mee aan de slag kunt gaan.

Contact met de basisschool
Een goed contact met leerkrachten van de basisschool vinden wij zeer belangrijk. Samen stemmen we een aantal thema’s met elkaar af, plannen we gezamenlijke activiteiten en komen we regelmatig bij elkaar kijken op de werkvloer.

Wanneer uw peuter uiteindelijk naar de basisschool gaat, zal het ook in de eerste twee jaar volgens de VVE methodiek begeleid worden. Dat is duidelijk en prettig. Zo maakt uw peuter een vliegende start!