Teams op De Schatgraver:
Kinderdagverblijf
Peuteropvang
Buitenschoolse opvang

Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben sinds 2011 werkzaam bij Kinderopvang Parkstad. Destijds ben ik begonnen als invalskracht voor alle locaties en vanaf 2015 als pedagogisch medewerker bij De Schatgraver op de babygroep. Samen met mijn collega’s zorg ik dat de kleintjes zich prettig voelen en ruimte krijgen om de wereld om hen heen te kunnen ontdekken en steeds meer hun eigen ‘ik’ worden. Dat is zó mooi om te zien.”

“Ik vind het leuk om een van de vertrouwde gezichten van De Schatgraver te zijn. Al die lachjes die ik elke dag op die gezichtjes zie zorgen dat ik zelf ook met een lach naar de locatie ga.”


Bo Ritzen Pedagogisch medewerker

Altijd een vertrouwd gezicht


“Kinderopvang Parkstad is een fijne organisatie. Ik voel me er echt thuis. Ik werk er tenslotte al bijna 15 jaar en al die tijd in de peuteropvang. De spontaniteit en eerlijkheid van de kinderen vind ik heerlijk. Hoewel we een vast dagprogramma gebruiken, is elke dag toch anders.”

“Op peuteropvang De Schatgraver doen we als team ons uiterste best om de kinderen zich ook thuis te laten voelen. Een plek waar ze veilig zijn en kunnen spelen, leren en zich ontwikkelen. Ze mogen bijvoorbeeld zelf hun spelkeuze maken. Belangrijk is dat de kinderen zichzelf kunnen zijn en waar een kind iets nodig heeft, spelen wij daar op in.”


Nadja Vanovermeere Pedagogisch medewerker

Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik werk sinds 2016 op BSO de Schatgraver. Het leuke van deze locatie is dat de BSO heel nauw samenwerkt met het kinderdagverblijf de Schatgraver én met de basisschool de Schatgraver. Alles ligt letterlijk onder een dak.”

“Ieder kind komt met zijn eigen behoefte en verhaal uit school. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Zodat als de ouders de kinderen komen halen, ze dat met een glimlach doen. Kinderopvang Parkstad staat midden in de samenleving en verandert mee met de belangrijkste ontwikkelingen. Zo zorgen we samen voor een optimale ontwikkelomgeving. Volgens mij is dat wat Kinderopvang Parkstad onderscheidt van de rest.”


Danielle Kleintjes Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Altijd even een lekker rustig plekje om te lezen bij de BSO.
Heerlijk buitenspelen als het warm én koud is op de mooi aangelegde speelplaats.
Met zijn alle in de gymzaal ravotten is altijd leuk.
Van jongs af aan al lekker klimmen en klauteren in een veilige omgeving.
Gezellig samen een momentje om vers fruit te eten.
Ook de kleinste raken niet uitgekeken.
Ik kies mijn eigen speelgoed om lekker mee te spelen.
Samen 'lezen' als voorbereiding op de basisschool.

Meer info over het kinderdagverblijf De Schatgraver

 • Gelegen in de gezonde basisschool de Schatgraver
 • Onderdeel van Kinder Opvang Parkstad
 • Standaard geopend van 07.00-18.30 uur

Babyopvang
Bij de baby’s volgen wij het voedingsritme van uw kind. Daarnaast is er alle tijd voor uw baby om te slapen en de wereld om zich heen te ontdekken, of even lekker te knuffelen.

Structuur
Kinderdagverblijf de Schatgraver werkt met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan uw kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van uw kind.

Gezonde voeding en beweging
Kinderdagverblijf de Schatgraver is partner in de Gezonde basisschool voor de Toekomst ‘de Schatgraver’, waar gezonde voeding en bewegen centraal staat. Kinderen krijgen een gezond tussendoortje zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee, water en melk. De boterham wordt belegd met mager beleg, zoals humus, zuivelspread of fruit/groentenspread. Ook wordt dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten plaatsvinden in de natuurlijke verstop- en ontdekspeelplaats waar tevens een afgeschermd gedeelte voor de baby’s is.

Terwijl u werkt of studeert letten wij op uw kinderen. In ons gezellig kinderdagverblijf kunnen de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar naar hartenlust met vriendjes spelen onder toeziend oog van gediplomeerde pedagogische medewerkers. De kinderen van 0-2 jaar zitten in groep 1 en de kinderen vanaf 2 jaar kunnen met hun vriendjes in groep 2 spelen.

Contact met u
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Wij nemen dan ook uitgebreid de tijd voor de dagelijkse wederzijdse overdracht.

Meer info over de peuteropvang De Schatgraver

 • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 08:00 uur- 13:30 uur en van 14:00 uur – 16:30 uur

De pedagogisch medewerkers van peuteropvang “ De Schatgraver” zijn gemotiveerd en enthousiast om uw kind stap voor stap voor te bereiden op hun volgende ontwikkelingsfase. Wij bieden u:

 • deskundige begeleiding
 • een moderne en kindvriendelijke accommodatie
 • 2 of 4 dagdelen per week
 • kleine aangepaste peutergroepen
 • een veilige buitenspeelplaats
 • goede bereikbaarheid met de auto
 • centrale ligging in Schaesberg.

Peuteropvang De Schatgraver is partner in de gezonde basisschool ‘de Schatgraver’, waar gezonde voeding en bewegen centraal staat. Kinderen krijgen een gezond tussendoortje zoals fruit en seizoen groenten en drinken zoveel mogelijk water. Ook wordt dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen in de speelzaal als buiten plaatsvinden in de natuurlijke verstop- en ontdekspeelplaats.

Bij peuteropvang van De Schatgraver werken we met voor-en vroegschoolse educatie. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt volgens de methode “Speelplezier”. Zo stimuleren we kinderen extra in hun spraak-en taalontwikkeling. Speelplezier speelt hierop in met leuke thema’s waarin taal voorop staat.

Meer info over de buitenschoolse opvang De Schatgraver

 • Gevestigd in ‘de Gezonde basisschool de Schatgraver’ in Landgraaf
 • In schoolweken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 15:00-18:30 uur
  Op woensdag geopend van 11:30-18:30 uur
  Voorschools geopend van 07:00-9:00 uur.
 • In vakantieweken geopend van 07:00-18:30 uur

Lekker doen waar je zin in hebt!
Na schooltijd en in vakanties kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar terecht bij onze toffe BSO. Omdat de BSO is gekoppeld aan de basisschool, is het voor uw kind gemakkelijk om aan te sluiten. Uw kind kan na school zelfstandig naar de BSO lopen in ‘de Gezonde basisschool de Schatgraver’. Kinderen die op de dependance naar school gaan worden door een medewerker van de BSO daar opgehaald.

Samen eten en drinken we een gezond tussendoortje en op woensdag een gezonde broodmaaltijd met mager beleg. Daarna mag uw kind kiezen wat het wil gaan doen. Natuurlijk organiseren we voor de kinderen veel leuke en creatieve activiteiten en dagen we ze uit. Maar we zijn ook alert en besteden aandacht aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en aan zelfstandig spelen en werken. Daarnaast bieden we kinderen nog meer uitdaging aan in de speciaal voor hen opgerichte Chill Club. We organiseren dans-, muziek-, kunst- en kookworkshops.

Binnen de gezellig ingerichte BSO ‘de Schatgraver’ zijn veel mogelijkheden, zo kunnen de kinderen in de kinderkeuken van de ‘Gezonde Basisschool’ een lekkere gezonde maaltijd bereiden of heerlijk sporten in de gymzaal, zomaar een gezellig spel doen met BSO-vrienden of lekker ravotten op de veelzijdige speelplaats van BSO de Schatgraver.

Kinderinspraak
Uw kind moet zich thuis voelen op de buitenschoolse opvang. Er zin in hebben om na school naar de BSO te gaan. Kinderinspraak vinden wij dan ook zeer belangrijk: uw kind kan aangeven welke activiteiten of uitstapjes het graag zou willen doen. We overleggen samen met de kinderen en kinderwethouder per locatie en stellen zo gezamenlijk een maandelijks activiteitenoverzicht op.

Tijdens de vakantieperiodes zijn wij de hele dag geopend van 07.00-18.30 uur en bieden we een uitdagend vakantieprogramma.