Teams op De Springplank:
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben sinds 2016 werkzaam binnen Kinderopvang Parkstad. Bij kinderdagverblijf De Springplank om precies te zijn. Dat ik deel uit mag maken van de eerste vier jaar van het leven van een kind en zijn ontwikkeling is voor mij het mooiste dat er is. De kinderen iets bijbrengen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En dan die glimlachjes, dat is geweldig om mee te maken!”

“Voor mij is Kinderopvang Parkstad een warme, familiaire organisatie. We hebben oog voor de kinderen en de ouders, maar ook voor elkaar. Alle medewerkers krijgen elk jaar diverse scholingsmogelijkheden. Daar mag je als ouder gerust op vertrouwen.”


Mandy van den Hoek Pedagogisch medewerker

Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben sinds 2018 werkzaam bij Kinderopvang Parkstad, in het bijzonder bij BSO de Springplank. Overigens ben ik al sinds 2003 werkzaam in de kinderopvang. Dat is zonder twijfel mijn favoriete werkveld. Mijn taken bij Springplank zijn vooral het begeleiden van de kinderen in hun spel, en in waarden en normen. Daarnaast ben ik stagebegeleider.”

“Kinderen zijn een kwetsbare, maar eerlijke doelgroep. Het pure van het kind is wat mijn werk zo mooi maakt. Het mogen begeleiden van de kinderen en zo een deel van de opvoeding op me nemen vind ik een hele eer. Veel mensen zien ons werk als ‘oppas’, terwijl het zoveel meer is dan dat. Wij helpen ouders bij de ontwikkeling van hun kind. Dat is een grote verantwoordelijkheid.”


Kim Muller Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Sociale contacten met de omgeving vinden wij van belang.
Ruimte om te ontdekken en te leren.
Samenspel; leren omgaan maar vooral respect hebben voor elkaar.
Voldoende uitdagingen stimuleert kinderen in hun ontwikkeling.
Rollenspellen vergroten de sociale en emotionele ontwikkeling .
Een glimlach van een kind is het mooiste wat er is.
Wij staan voor een gezonde lunch.
Zelfstandigheid van de kinderen wordt gestimuleerd.

Lekker dichtbij


Meer info over het kinderdagverblijf De Springplank

 • Gelegen in de Brede Basisschool Centrum in Brunssum
 • Standaard geopend van 07.00-18.30 uur

Babyopvang
Bij de babyopvang volgen wij het voedingsritme van uw kind. Daarnaast is er alle tijd voor uw baby om te slapen en de wereld om zich heen te ontdekken, of even lekker te knuffelen.

Structuur
Kinder Opvang Parkstad werkt met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan uw kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van uw kind.

Buitenspelen
Kinder Opvang Parkstad hecht grote waarde aan buitenspelen. Buitenspelen is gezond voor kinderen. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven, het bevordert de lichamelijke motoriek en het leert kinderen op jonge leeftijd hoe met elkaar om te gaan. ‘Gewoon’ buitenspelen maakt kinderen sociaal sterker. Daarom gaan wij dagelijks naar buiten, ook als het weer minder goed is.

Contact met u
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Wij nemen dan ook uitgebreid de tijd voor de dagelijkse wederzijdse overdracht.

Meer info over de buitenschoolse opvang De Springplank

 • Gevestigd in de Brede school Centrum in Brunssum
 • Op maandag en dinsdag geopend van 14.30-18.30 uur
  Op woensdag vanaf 11:30 uur
  Op donderdag vanaf 12:00 uur
  Op vrijdag van 08:00-18:30 uur
  Voorschools van 07:00-09:00 uur en in vakantieweken van 07:00-18:30 uur

Lekker doen waar je zin in hebt!
De kinderen van groep 1 en 2 worden door hun leerkracht naar de BSO gebracht, vanaf groep 3 komen de kinderen zelfstandig naar de BSO. Samen eten en drinken we wat waarna het kind kan kiezen wat het wil gaan doen. Er is tijd om te “chillen” of lekker een boekje te lezen, maar uw kind kan ook meedoen aan één van de vele activiteiten die we dagelijks aanbieden, bijvoorbeeld: sport en spel, kunst en natuur.

Onze locatie is gelegen aan het stadspark van Brunssum. Hier zullen we samen met de kinderen wandelingen door de natuur gaan maken, ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft. Alle seizoenen bieden tal van mogelijkheden. Het verzamelen van bladeren, op zoek gaan naar paddenstoelen of picknicken in het hoge gras. Ook zijn we geregeld te vinden in het Schutterspark met zijn mooie speeltuin of bij het Blote Voetenpark.

Binnen BSO de Springplank zijn veel mogelijkheden, zo is er een speellokaal, een huiskamer loungehoek met tv en diverse computers. Buiten het gebouw zijn er extra speelmogelijkheden. Zo maken we gebruik van de sporthal van de school en van het speelplein van de basisschool. Aan de overkant van het gebouw is een skatepark en voetbalveld aanwezig waar de kinderen onder begeleiding naar toe kunnen. Ook bieden we kinderen nog meer uitdaging aan in de speciaal voor hen opgerichte Chill Club. We organiseren dans-, muziek-, kunst- en kookworkshops.

Kinderinspraak
Uw kind moet zich thuis voelen op de buitenschoolse opvang. Er zin in hebben om na school naar ons toe te gaan. Kinderinspraak vinden wij dan ook zeer belangrijk: uw kind kan aangeven welke activiteiten of uitstapjes het graag zou willen doen. We overleggen samen met de kinderen en kinderwethouder per locatie en stellen zo gezamenlijk een maandelijks activiteitenoverzicht op.

Tijdens de vakantieperiodes zijn wij de hele dag geopend van 07.00-18.30 uur en bieden we een uitdagend vakantieprogramma.