Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben ruim 12 jaar werkzaam bij Kinderopvang Parkstad. Momenteel ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf Dopi, waar ik op de babygroep werk. Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot babyspecialist met succes afgerond.”

“Bij Dopi – maar ook bij Kinderopvang Parkstad algemeen – staat het kind centraal. Daar zijn we alert op. De kinderen moeten veilig zijn. Daar hebben we speciale procedures voor en we letten altijd met meerdere medewerkers op. Ook koppelen we constant terug met de ouders. Opvoeden die je immers samen. We kiezen voor transparantie en zijn betrokken bij ons werk, want alle kindjes gaan ons aan het hart.”


Malou Schmitz Pedagogisch medewerker/babyspecialist

Proef de sfeer

Al liggend kleuren, geluiden en bewegingen ontdekken.
Wij zien de baby’s graag komen, elke dag weer.
Snuf zit aan tafel te wachten op zijn vriendjes.
Lekker samen spelen met zand.
Leren de tafel dekken in de huishoek.
Onze regenlaarsjes staan klaar voor als we buiten gaan spelen.
Voor elk kind wat wils.
Rustig spelen op de mat.

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Singelweg 5 A
6467 CE Kerkrade

Meer info over het kinderdagverblijf Dopi

  • Gelegen in basisschool De Doorkijk in Terwinselen
  • Standaard geopend van 07.00-18.30 uur, voor ouders werkzaam in de zorg vanaf  06.30 uur
  • Er staat koffie en thee voor u klaar. U kunt zelfs “koffie to go’ meenemen voor onderweg naar uw werk!

Babyopvang
Uw baby komt in een kleine en speciaal voor baby’s ingerichte groep. Deze is volledig afgestemd op de behoeften van de allerjongsten: rust, veiligheid en geborgenheid. De inrichting van de groep en de begeleiding door onze professionele pedagogisch medewerkers, prikkelen uw baby de wereld om zich heen te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. Tevens volgen wij het voedingsritme van uw kind.

Structuur
Kinder Opvang Parkstad werkt met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan uw kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van uw kind.

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezond tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg, zoals ham, kipfilet en magere kaas. Ook wordt dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Buitenspelen
Uw kind speelt dagelijks buiten wanneer het naar Kinderdagverblijf Dopi komt. Buitenspelen is gezond, dus dat doen we veel! Een ruime, groene en schaduwrijke buitenspeelplaats, direct grenzend aan het kinderdagverblijf, biedt uw kind de mogelijkheid om naar hartenlust buiten te rennen, fietsen, klimmen, etc.

Voor-en Vroegschoolse Educatie
Kinderdagverblijf Dopi is een KDV – Plus: we werken met een variant van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Speelplezier methodiek. Speelplezier staat voor samen, volwassenen en kinderen, plezier beleven aan spel. Kinderen leren taal, sociale en cognitieve vaardigheden door samen met andere kinderen te spelen onder leiding van meespelende, inspirerende, meer wetende, sensitieve (rekening houden met gevoelens van anderen), responsieve volwassenen ( adequaat reageren door op de juiste manier in te spelen op de signalen van kinderen).

Contact met u
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar u wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvangt u bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kunt u ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor uw kind herkenbaar is.

In ons gezellig kinderdagverblijf kunnen de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar naar hartenlust met vriendjes spelen onder toeziend oog van gediplomeerde pedagogische medewerkers.