Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben sinds een jaar werkzaam als pedagogisch medewerker op de groep bij kinderdagverblijf Kiekeboe. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de kinderen zich bij ons emotioneel veilig voelen. Dat ouders met een gerust hart gaan werken en Kiekeboe als een tweede thuis voelt. Daar is een goede vertrouwensband voor nodig.”

“Voor de ontwikkeling van de kinderen is het belangrijk dat ze uitgedaagd worden op hun ontwikkelingsniveau en leeftijd. Kinderen leren vooral met elkaar en van elkaar. Wij begeleiden dat en proberen ze op een speelse manier voor te bereiden op de maatschappij. Dat doen we ook door elkaar te helpen, respect te hebben voor elkaar en de kinderen helpen voorbereiden op een stukje zelfstandigheid.”


Debbie Lamgari-Kasmi-Kovacs Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Kinderen stimuleren in hun ontwikkeling op verschillende gebieden.
Geborgenheid en vertrouwen is 1 van onze kernkwaliteiten.
Een gevarieerd aanbod helpt de kinderen in hun ontwikkling.
Kinderen leren ontdekken door middel van hun spel.
Kinderen ontwikkelen op hun eigen manier en op hun eigen tempo.
Samenspel, respect hebben met en voor elkaar.
Activiteiten worden afgestemd op de leeftijd van het kind.
Kiekeboe!

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Hammolenweg 9
6466 XT Kerkrade

Meer info over het kinderdagverblijf Kiekeboe

  • Gelegen aan de rand van het centrum van Kerkrade
  • Geopend van 06.30 -18.30 uur
  • Er staat koffie en thee voor u klaar. U kunt zelfs “koffie to go’ meenemen voor onderweg naar uw werk!

Opvang
Kinderdagverblijf Kiekeboe heeft een babygroep voor kinderen van 0-1,5 jaar, twee groepen van 1,5-3 jaar en één groep van 3-4 jaar. Bij de babyopvang volgen wij het voedingsritme van uw kind. Daarnaast is er alle tijd voor uw baby om te slapen en de wereld om zich heen te ontdekken, of even lekker te knuffelen.

Buitenbedjes
Bij Kinderdagverblijf Kiekeboe kan uw baby binnen of buiten slapen. Juist kinderen die wat moeilijker slapen, dromen hier heerlijk weg! Natuurlijk stemmen we dit van tevoren af met u.

Structuur
Kinder Opvang Parkstad werkt met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan uw kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van uw kind.
Kiekeboe is een prachtig kinderdagverblijf met ruime en leerrijke speelhoeken. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop geven. We zetten vaak de deuren open zodat uw kind ook in een andere groep en met andere vriendjes of vriendinnetjes kan spelen. Wel zo leuk!

Grote avontuurlijke tuin!
Uw kind kan zich hier buiten naar hartenlust vermaken in de grote tuin. Een doolhof met klimhuis, een glijbaan en moestuin: Kiekeboe biedt het allemaal.
De baby’s hebben een aparte buitenruimte zodat ze beschermd de blaadjes aan de bomen horen ritselen en de wind voelen, maar ook samen met de grotere kinderen genieten van de zon, schaduw, eekhoorntjes, verschillende soorten vogels, wormen, mieren, etc. Een ideale plaats om te ravotten en te genieten van en in de natuur.

Voor-en Vroegschoolse Educatie
Kinderdagverblijf Kiekeboe werkt met een variant van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Speelplezier. De methodiek Speelplezier staat voor samen, volwassenen en kinderen, plezier beleven aan spel. Kinderen leren taal, sociale en cognitieve vaardigheden door samen met andere kinderen te spelen onder leiding van meespelende, inspirerende, meer wetende, sensitieve (rekening houden met gevoelens van anderen), responsieve volwassenen ( adequaat reageren door op de juiste manier in te spelen op de signalen van kinderen).

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezond tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg, zoals ham, kipfilet en magere kaas. Ook wordt dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Contact met u
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar u wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvangt u bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kunt u ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor uw kind herkenbaar is.

In ons gezellig kinderdagverblijf kunnen de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar naar hartenlust met vriendjes spelen onder toeziend oog van gediplomeerde pedagogische medewerkers.