Altijd een vertrouwd gezicht


“Ik ben werkzaam als hoofdleidster bij peuteropvang ’t Eikske in Landgraaf (voorheen Stichting Peuterwerk Landgraaf). ’t Eikske is sinds dit jaar een nieuwe locatie binnen Kinderopvang Parkstad. Het is elke keer weer een feestje om die blije gezichtjes binnen te zien komen en luisteren naar hun verhalen. Daar smelt je hart echt van.”

“Bij ’t Eikske maken we gebruik van de Speelplezier-methodiek. Zo leren we de kinderen elke dag iets nieuws door middel van woordjes, voorbeeldspellen, liedjes en verhaaltjes. Het fijne van Kinderopvang Parkstad is de keuze die ouders hebben, de doorstroom en de interne uitwisseling van kennis en ervaringen.”


Sjossie Fokkens Hoofdleidster

Proef de sfeer

Knutselactiviteit volgens het thema
De toren valt om
Lekker gek doen
In de leeshoek
Aan tafel puzzelen
Knutselen voor carnaval
Aan tafel puzzelen
Knutselen onder begeleiding

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Pijler 15
6372 MJ Landgraaf

Meer info over de peuteropvang ’t Eikske

  • Maandag- t/m vrijdag- ochtend van 8.45-11.15 uur
  • dinsdag- en donderdagmiddag van 12.45-15.15 uur

Peuteropvang “het Eikske” is gehuisvest in de openbare basisschool “de Harlekijn”. De ruimte is kleurrijk en kindvriendelijk ingericht: twee speelhoeken, poppenhoek, atelier en een bouwhoek. Aan de inrichting is zeer veel zorg besteed. In de speelzaal moeten kinderen en ouders zich thuis voelen.

Door de inrichting laten we weten dat het hier fijn en vertrouwd is om op ontdekkingstocht te gaan en dat een kind ook de mogelijkheid heeft om zich even terug te trekken als het dat wil. Zich Veilig voelen is een belangrijke basis voor een kind om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen. Ook is er op de leeftijd en ontwikkeling afgestemd speelgoed aanwezig dat belangrijk is voor de motorische, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling van het kind.

Er zijn 3 vaste groepen kinderen die twee dagdelen de peuteropvang bezoeken; zij worden begeleid door vaste ervaren pedagogisch medewerkers. Waarvan een VVE-groep waar de kinderen naartoe doorstromen rond hun derde jaar. De doelgroepkinderen bezoeken deze groep vier keer. In deze groep wordt er gewerkt met het taalstimuleringsprogramma Speelplezier. Op speelse wijze krijgen kinderen een rijk aanbod aan taal en activiteiten om hun taalontwikkeling te stimuleren.

Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen!