Altijd een vertrouwd gezicht


Ik werk als Pedagogisch medewerker bij POV ’t Eikske in Landgraaf. Voorheen heb ik gewerkt als vervangster bij POV de Steltloper in Kerkrade.

Ik vind het heel belangrijk dat ouders en kinderen zich veilig voelen bij onze peuteropvang. Wij streven naar open communicatie met ouders en medewerkers. Samen met de ouders kijken wij wat ieder kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen en we bereiden de kinderen voor op de basisschool .

Bij ’t Eikske maken we gebruik van de speelpleziermethodiek. We leren de kinderen elke dag iets nieuws. We leren ze onder andere nieuwe woordjes, lezen voor, zingen liedjes samen, doen kringspelletjes en werken in groepjes aan diverse activiteiten.

De waardering die we krijgen van ouders en de blije gezichtjes van de kinderen zorgen ervoor dat wij als team elke dag met veel plezier ons werk doen.

Yvonne Vliegen
Pedagogisch Medewerker.


Yvonne Vliegen Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Knutselactiviteit volgens het thema
De toren valt om
Lekker gek doen
In de leeshoek
Aan tafel puzzelen
Knutselen voor carnaval
Aan tafel puzzelen
Knutselen onder begeleiding

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Pijler 15
6372 MJ Landgraaf

Meer info over de peuteropvang ’t Eikske

  • Maandag t/m vrijdag geopend van 08:10 uur tot 13:30 uur

Peuteropvang “het Eikske” is gehuisvest in de openbare basisschool “de Harlekijn”. De ruimte is kleurrijk en kindvriendelijk ingericht: twee speelhoeken, poppenhoek, atelier en een bouwhoek. Aan de inrichting is zeer veel zorg besteed. In de speelzaal moeten kinderen en ouders zich thuis voelen.

Door de inrichting laten we weten dat het hier fijn en vertrouwd is om op ontdekkingstocht te gaan en dat een kind ook de mogelijkheid heeft om zich even terug te trekken als het dat wil. Zich Veilig voelen is een belangrijke basis voor een kind om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen. Ook is er op de leeftijd en ontwikkeling afgestemd speelgoed aanwezig dat belangrijk is voor de motorische, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling van het kind.

Met 2 jaar kunnen kinderen 1 dag naar de peuteropvang komen. Vanaf 2.5 jaar heeft u de keuze uit 1, 2 of 3 dagdelen. De kinderen worden begeleid door vaste ervaren pedagogisch medewerkers. We bieden ook VVE aan ( vroeg- en voorschoolse educatie). Er wordt gebruik gemaakt van het taalstimuleringsprogramma “Speelplezier’. Op speelse wijze krijgen kinderen een rijk aanbod aan taal en activiteiten om hun taalontwikkeling te stimuleren.

Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen!