Altijd een vertrouwd gezicht


“Als pedagogisch medewerker ben ik op BSO Woelhonk in Bleijerheide verantwoordelijk voor de opvang, ontwikkeling en het begeleiden van de kinderen. Dat is super leuk. Zeker als je ziet hoe ze groeien. Contact met elkaar vinden we belangrijk. We bespreken bijvoorbeeld de schooldag met de kinderen, en eten en drinken samen.”

“Belangrijk is dat de kinderen zich bij ons thuis voelen. Dat ze hier graag zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld hier huiswerk maken als ze dat hebben, om maar iets te noemen. Of anders gezellig meedoen aan de activiteiten. Wij leggen de kinderen in elk geval niks op.”


Dian Peters Pedagogisch medewerker

Proef de sfeer

Gezellig aan tafel voor de lunch
Spelen in de speelkamer
In het atelier kun je naar hartelust cratief bezig zijn
Kleuren in het atelier
Tijd voor een spelletje
Op de schommel in de tuin
Met vrienden in de tuin klimmen en chillen
Lekker buiten ravotten

Lekker dichtbij


Adresgegevens

Bleijerheidestraat 125
6462 AH Kerkrade

Meer info over de buitenschoolse opvang Woelhonk

 • Gevestigd in een sfeervolle bovenwoning in de wijk Bleijerheide te Kerkrade
 • Op loopafstand van basisscholen Bleijerheide en de Schatkist
 • In schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 14:30-18:30 uur
  Op woensdag geopend van 11:30-18:30 uur
  Op vrijdag geopend van 11:30-18:30 uur
  Voorschools geopend van 07:00-09:00 uur

 • In vakantieweken wordt er samengevoegd met BSO de Schatkist in basisschool de Schatkist.
  We zijn dan geopend van 07:00-18:30 uur

Lekker doen waar je zin in hebt!
Uw kind wordt na school lopend door ons opgehaald waarna we naar de buitenschoolse opvang gaan. Samen eten en drinken we wat waarna uw kind kan kiezen wat het wil gaan doen. Er is tijd om te “chillen” of lekker een boekje te lezen, maar uw kind kan ook meedoen aan één van de vele activiteiten die we dagelijks aanbieden op bijvoorbeeld het vlak van sport en spel, kunst en natuur.

Woelhonk biedt veel mogelijkheden, zo is er een cyberruimte met computers en kindertablets en een aparte speelruimte. Daarnaast is er een knutsel c.q. handvaardigheidruimte met een heuse werkbank waar kinderen creatief aan de slag kunnen. In de woonkamer kan er getekend, gelezen, tv worden gekeken en uw kind kan hier met de Wii spelen. We organiseren dans-, muziek-, kunst- en kookworkshops. Daarnaast bieden we kinderen ook nog externe activiteiten aan in de speciaal voor hen opgerichte Chill Club.

Veel buiten!
Uw kind speelt veel buiten wanneer het naar BSO Woelhonk komt. Er zijn volop mogelijkheden voor uw kind om buiten lekker te ravotten in de prachtige groene tuin!

Kinderinspraak
Uw kind moet zich thuis voelen op de buitenschoolse opvang. Er zin in hebben om na school naar ons toe te gaan. Kinderinspraak vinden wij dan ook zeer belangrijk: uw kind kan aangeven welke activiteiten of uitstapjes het graag zou willen doen. We overleggen samen met de kinderen en kinderwethouder per locatie en stellen zo gezamenlijk een maandelijks activiteitenoverzicht op.

De vakantieopvang voor kinderen van BSO Woelhonk is gezamenlijk met BSO Steltloper in de Directeur van de Mühlenlaan 30 in Kerkrade. Tijdens deze vakantieperiodes zijn wij de hele dag van 7.00-18.30 uur geopend en bieden we een uitdagend vakantieprogramma.